CategorieMoeilijkheidBeginner

Soep is awesome! Je krijgt op een makkelijke manier veel groente binnen, het is makkelijk te maken en als je even niet lekker in je vel zit kan soep je weer op de been helpen. Ik ben een groot fan van troepsoep (soep maken met groentes die nog over zijn) en deze is daar uit voort gekomen. Dit keer heb ik de paddenstoelen apart gekocht voor het recept. PS. dit is een mooi voorbeeld waar ik beter moet leren presenteren, want de soep ziet er een beetje saai uit.

Japanse paddenstoelensoep
Voor4 Porties
Totale tijd45 min
Dit heb je nodig
 1 Ui
 1 Teentje knoflook
 250 g Champignons
 150 g Oesterzwammen (mag ook ander soort paddenstoel zijn)
 2 Theelepels Shichimi Togarashi (7 kruidenpoeder)
 1 Blokje groentebouillon
Zo doen we dat
1

We beginnen door de ui en knoflook te snijden in kleine stukjes. Vervolgens fruit je dit zachtjes in een pan met wat olijfolie (of kokosolie). Voeg de 2 theelepels Shichimi Togarashi (7 kruidenpoeder) toe en roer het even goed door.

2

Snij ondertussen de paddenstoelen in kleinere stukjes zodat ze goed in de pan passen. Als je dit gedaan hebt doe je de paddenstoelen bij de andere ingrediënten in de pan. Roer het even door zodat de kruiden, uit en knoflook goed door de paddenstoelen geroerd zijn.

3

Voeg ongeveer tussen de 1 en 1,5 liter water toe en doe daar het bouillonblokje bij. Roer het nogmaals goed door en brengt het aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten opstaan.

4

Deze stap moet je doen zoals je dat zelf lekker vind. Ik heb bij het maken besloten om de soep volledig te pureren, maar je kan ervoor kiezen een aantal paddenstoelen eruit te halen voordat je gaat pureren en deze daarna toe te voegen. Dan heb je iets meer een bite. Je kan er ook voor kiezen helemaal niet te pureren natuurlijk!

5

Voeg eventueel, wanneer nodig, nog wat zout en peper toe. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig
 1 Ui
 1 Teentje knoflook
 250 g Champignons
 150 g Oesterzwammen (mag ook ander soort paddenstoel zijn)
 2 Theelepels Shichimi Togarashi (7 kruidenpoeder)
 1 Blokje groentebouillon

Aanwijzingen

Zo doen we dat
1

We beginnen door de ui en knoflook te snijden in kleine stukjes. Vervolgens fruit je dit zachtjes in een pan met wat olijfolie (of kokosolie). Voeg de 2 theelepels Shichimi Togarashi (7 kruidenpoeder) toe en roer het even goed door.

2

Snij ondertussen de paddenstoelen in kleinere stukjes zodat ze goed in de pan passen. Als je dit gedaan hebt doe je de paddenstoelen bij de andere ingrediënten in de pan. Roer het even door zodat de kruiden, uit en knoflook goed door de paddenstoelen geroerd zijn.

3

Voeg ongeveer tussen de 1 en 1,5 liter water toe en doe daar het bouillonblokje bij. Roer het nogmaals goed door en brengt het aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten opstaan.

4

Deze stap moet je doen zoals je dat zelf lekker vind. Ik heb bij het maken besloten om de soep volledig te pureren, maar je kan ervoor kiezen een aantal paddenstoelen eruit te halen voordat je gaat pureren en deze daarna toe te voegen. Dan heb je iets meer een bite. Je kan er ook voor kiezen helemaal niet te pureren natuurlijk!

5

Voeg eventueel, wanneer nodig, nog wat zout en peper toe. Eet smakelijk!

Warm pittige paddenstoelensoep met Japanse twist
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It