Wauw wat hebben we een lekker warm weekendje achter de rug. Wanneer het kwik tussen de 25 en 30 beland, begin ik altijd al gauw over salades te dromen. Salades met frisse tinten en toch ook wel een stevige bite erin, winnen dan meestal wel. Vandaar dit recept voor een salade met frisse granaatappelpitjes en kerrie dressing. De kalkoen levert een lekkere hartige bite in het gerecht en natuurlijk de nodige eiwitten! Het gerecht is erg makkelijk vegetarisch te maken natuurlijk, hoppa kalkoen weg en iets anders ervoor terug (gebakken tofu of tempeh) of gewoon niet.
Begin door de kalkoen in reepjes te snijden en doe de kalkoen in een kom. Voeg hier 2 theelepels kerriepoeder aan toe, peper, zout en een eetlepel olijfolie. Meng het goed door elkaar en laat het even staan.
Snij de tomaat en komkommer in de vormpjes die jij leuk vindt. Pak een bord, leg hier de sla op en verdeel de tomaat en komkommer over de sla.
Zet een pan op het vuur, laat deze goed heet worden en bak de kalkoenreepjes bruin en gaar.
Doe de yoghurt in een kommetje, pers de knoflook en doe deze erbij. Voeg vervolgens 2 theelepels kerriepoeder toe, wat peper en zout en roer het goed door. Verdeel nu een aantal schepjes van deze dressing over de salade.
Nu wordt het echt magisch. Verdeel de granaatappelpitjes speels over de salade en zie hoeveel kleur en vrolijkheid er op je bord ontstaat. Leg nu de stukjes kalkoen bovenop de salade (mag nog flink warm zijn). Eet smakelijk!
Opdieningen 0