CategorieMoeilijkheidBeginner

Ik ben gek op roerbakken, vooral omdat het zo lekker makkelijk is in één pan met als resultaat een heerlijk bordje eten met veel smaak. Vandaar dit roerbakgerecht met kip, groene asperges, paddenstoelen en meer.

Kip asperge paddenstoelen roerbak
Voor2 Porties
Bereiding20 min
Dit heb je nodig
 250 g Groene asperges
 1 Rode paprika
 200 g Paddenstoelenmix
 200 g Kipdijfilet
 2 Teentjes knoflook
 Ketjap, kerriepoeder, chilivlokken, zout, olijfolie (of kokosolie)
Zo doen we dat
1

Ok, dit is een heel makkelijk recept dus laten we maar eens beginnen. Doe olie in een wok of koekenpan, voeg hieraan een scheut ketjap toe met een tl kerriepoeder, een halve tl chilivlokken en twee fijngesneden teentjes knoflook. Bak dit heel even terwijl je af en toe roert. Wanneer het lekker bruin aan het bubbelen is, mag je naar de volgende stap.

2

Voeg nu de in blokjes gesneden kipdijfilet toe en bak dit op hoog vuur gaar. Haal daarna de kip uit de pan en zet dit apart in een bakje, laat hierbij wel zoveel mogelijk vocht achter in de pan.

3

Vervolgens bak je in dat vocht de in stukjes gesneden asperge ongeveer een minuut op hoog vuur. Voeg nu de gesneden paprika en paddenstoelen toe. Roerbak het geheel nog twee minuten en voeg daarna de kip weer toe.

4

Roer het gerecht goed door en voeg nog wat zout toe (mocht je dit nodig vinden, het hoeft niet). Hierna verdeel je het over twee borden en smullen maar!

Ingrediënten

Dit heb je nodig
 250 g Groene asperges
 1 Rode paprika
 200 g Paddenstoelenmix
 200 g Kipdijfilet
 2 Teentjes knoflook
 Ketjap, kerriepoeder, chilivlokken, zout, olijfolie (of kokosolie)

Aanwijzingen

Zo doen we dat
1

Ok, dit is een heel makkelijk recept dus laten we maar eens beginnen. Doe olie in een wok of koekenpan, voeg hieraan een scheut ketjap toe met een tl kerriepoeder, een halve tl chilivlokken en twee fijngesneden teentjes knoflook. Bak dit heel even terwijl je af en toe roert. Wanneer het lekker bruin aan het bubbelen is, mag je naar de volgende stap.

2

Voeg nu de in blokjes gesneden kipdijfilet toe en bak dit op hoog vuur gaar. Haal daarna de kip uit de pan en zet dit apart in een bakje, laat hierbij wel zoveel mogelijk vocht achter in de pan.

3

Vervolgens bak je in dat vocht de in stukjes gesneden asperge ongeveer een minuut op hoog vuur. Voeg nu de gesneden paprika en paddenstoelen toe. Roerbak het geheel nog twee minuten en voeg daarna de kip weer toe.

4

Roer het gerecht goed door en voeg nog wat zout toe (mocht je dit nodig vinden, het hoeft niet). Hierna verdeel je het over twee borden en smullen maar!

Roerbakgerecht met kip, asperges en paddenstoelen
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It