CategorieMoeilijkheidGemiddeld

Pasta is één van mijn favoriete gerechten. Je kan er zo ontzettend veel mee en eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken spreekt mij aan. Daarnaast heb je de vrijheid het zo gezond en ongezond te maken als je zelf wilt. Ikzelf kies er liever voor om alles zelf te maken en dus ook, in dit geval, de pesto. Klik hier voor een makkelijk te volgen recept om zelf groene pesto te maken.

Pasta pesto met kip en gepofte tomaatjes
Voor4 Porties
Bereiding30 minOventijd10 minTotale tijd40 min
Dit heb je nodig
 400 g Pasta (Penne, Spaghetti, Fusilli, etc)
 16 Tomaatjes (klein. Dus kleine romaatjes of cherrytomaten)
 4 Eetlepels Pesto alla Genovese
 2 Eetlepels Crème fraîche
 300 g Kipdijfilet
 0,50 Ui
 1 Teen knoflook
 Zout, peper, Italiaanse kruiden
Zo doen we dat
1

Ok, dit recept is wat lastiger dan de andere recepten op deze site. Je moet een aantal kookprocessen tegelijkertijd in de gaten houden namelijk. Maar geen paniek, samen komen we hier doorheen! Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een pan water aan de kook.

2

Pak een ovenschaal en leg hier de tomaatjes in. Besprenkel ze met wat olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Meng het geheel goed door elkaar en zet het even apart. Kook nu de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat.

3

Snijd de kipdijfilet in stukje en breng op smaak met peper en zout. Vervolgens snipper je het uitje en snij je de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en verhit een klein beetje olie in de pan. Bak de kipdijfiletstukjes tot ze lichtbruin worden en voeg daarna de ui en knoflook toe. Nu is het juiste moment om de pesto en Crème fraîche toe te voegen aan het geheel. Roer het goed door.

4

Zet de schaal met tomaatjes in de voorverwarmde oven en laat ze tussen de 5 en 10 minuten in de oven staan.

5

De pasta is ondertussen wel klaar en kan na het afgieten bij de pesto/kip/ui mengsel gedaan worden. Roer het goed door en verdeel het daarna over de borden.

6

Haal de tomaatjes uit de oven en verdeel over elk bord een aantal tomaatjes. Ikzelf kies er meestal voor het velletje eraf te halen (erg makkelijk nadat ze in de oven zijn geweest) omdat het dan extra door de rest van de pasta heen gemengd kan worden.

7

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig
 400 g Pasta (Penne, Spaghetti, Fusilli, etc)
 16 Tomaatjes (klein. Dus kleine romaatjes of cherrytomaten)
 4 Eetlepels Pesto alla Genovese
 2 Eetlepels Crème fraîche
 300 g Kipdijfilet
 0,50 Ui
 1 Teen knoflook
 Zout, peper, Italiaanse kruiden

Aanwijzingen

Zo doen we dat
1

Ok, dit recept is wat lastiger dan de andere recepten op deze site. Je moet een aantal kookprocessen tegelijkertijd in de gaten houden namelijk. Maar geen paniek, samen komen we hier doorheen! Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een pan water aan de kook.

2

Pak een ovenschaal en leg hier de tomaatjes in. Besprenkel ze met wat olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Meng het geheel goed door elkaar en zet het even apart. Kook nu de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat.

3

Snijd de kipdijfilet in stukje en breng op smaak met peper en zout. Vervolgens snipper je het uitje en snij je de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en verhit een klein beetje olie in de pan. Bak de kipdijfiletstukjes tot ze lichtbruin worden en voeg daarna de ui en knoflook toe. Nu is het juiste moment om de pesto en Crème fraîche toe te voegen aan het geheel. Roer het goed door.

4

Zet de schaal met tomaatjes in de voorverwarmde oven en laat ze tussen de 5 en 10 minuten in de oven staan.

5

De pasta is ondertussen wel klaar en kan na het afgieten bij de pesto/kip/ui mengsel gedaan worden. Roer het goed door en verdeel het daarna over de borden.

6

Haal de tomaatjes uit de oven en verdeel over elk bord een aantal tomaatjes. Ikzelf kies er meestal voor het velletje eraf te halen (erg makkelijk nadat ze in de oven zijn geweest) omdat het dan extra door de rest van de pasta heen gemengd kan worden.

7

Eet smakelijk!

Pasta pesto met kip en gepofte tomaatjes
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It