CategorieMoeilijkheidBeginner

De titel zegt het al, een net niet vitello tonnato salade. Waarom net niet? Omdat ik geen dressing maak van de tonijn en ik gebruik geen fricandeau en nog veel meer dingen die ik niet doe wat bij een vitello tonnato wel zo hoort. Maar de inspiratie komt er wel vandaan.

Vitello Tonnato Salade
Voor1 Portie
Bereiding15 min
Dit heb je nodig
 6 Plakjes kipfilet/kalkoenfilet
 1 Tomaatje (mag cherry zijn)
 1 Augurk
 Rucola (zoveel als je wilt)
 60 g Tonijn (ingeblikt)
 20 ml Yoghurt (mager, halfvol, vol, whatever)
 Knoflookpoeder, peper, zout, bieslook, olijfolie
Zo doen we dat
1

Begin door een bord te pakken om daar vervolgens een mooi bedje rucola op neer te leggen. Vervolgens maak je de tonijn lekker los met een vork en dat zet je even apart.

2

Rol de plakjes kipfilet op en verdeel deze sierlijk over het bedje sla.

3

Snij de tomaat en augurk en verdeel dit over het gerecht en wees niet bang, stop het allemaal maar lekker tussen de rolletjes kipfilet.

4

Vervolgens verdeel je de tonijn in kleine hoopjes over de rest van de ingrediënten.

5

Doe de yoghurt in een bakje en voeg knoflookpoeder, zout peper en bieslook toe naar smaak. Voeg nog een klein beetje olijfolie toe (liefst Extra Vierge) en roer het goed door. Vervolgens druppel je dit mooi en met sierlijke bewegingen over de salade. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig
 6 Plakjes kipfilet/kalkoenfilet
 1 Tomaatje (mag cherry zijn)
 1 Augurk
 Rucola (zoveel als je wilt)
 60 g Tonijn (ingeblikt)
 20 ml Yoghurt (mager, halfvol, vol, whatever)
 Knoflookpoeder, peper, zout, bieslook, olijfolie

Aanwijzingen

Zo doen we dat
1

Begin door een bord te pakken om daar vervolgens een mooi bedje rucola op neer te leggen. Vervolgens maak je de tonijn lekker los met een vork en dat zet je even apart.

2

Rol de plakjes kipfilet op en verdeel deze sierlijk over het bedje sla.

3

Snij de tomaat en augurk en verdeel dit over het gerecht en wees niet bang, stop het allemaal maar lekker tussen de rolletjes kipfilet.

4

Vervolgens verdeel je de tonijn in kleine hoopjes over de rest van de ingrediënten.

5

Doe de yoghurt in een bakje en voeg knoflookpoeder, zout peper en bieslook toe naar smaak. Voeg nog een klein beetje olijfolie toe (liefst Extra Vierge) en roer het goed door. Vervolgens druppel je dit mooi en met sierlijke bewegingen over de salade. Eet smakelijk!

Net niet Vitello Tonnato salade
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It