CategorieMoeilijkheidBeginner

Ik ben gek op de buitenlandse keuken, dat mag geen geheim zijn. Sterker nog, het maakt me eigenlijk niet uit, uit welk land het gerecht komt, als het maar lekker is. Kip cashew is zo'n gerecht, die ik vooral heel mooi, lekker en fijn vind omdat je het op zoveel verschillende manieren klaar kan maken. Vandaar hier mijn variant, waarbij ik een klein beetje afwijk door bijvoorbeeld honing te gebruiken in plaats van palm of rietsuiker. Door bloemkoolrijst te gebruiken maak je er een lekker licht gerecht van maar krijg je een grote hoeveelheid groente binnen! Lekker makkelijk. Maar natuurlijk mag je ook rijst serveren bij de kip cashew.

Kip cashew met bloemkool rijst
Voor2 Porties
Bereiding25 min
Dit heb je nodig
 300 g Kipfilet
 2 Teentjes knoflook
 3 Bosuitjes
 1 Rode paprika
 1 Ui
 75 g Cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
 1 Eetlepel honing
 2 Eetlepels sojasaus
 1 Eetlepel oestersaus
 1 Eetlepel vissaus
 Kokosolie (of welke olie je ook prettig vind om te koken)
Zo doen we dat
1

Het gerecht is eigenlijk heel erg makkelijk en behoeft dus ook niet zoveel stappen. Verhit wat olie in een wok en bak de in blokjes gesneden kipfilet net zo lang tot deze mooi bruin is geworden.

2

Voeg nu de gesnipperde ui, gesnipperde knoflook, gesneden paprika en gesneden bosui toe. Wok het geheel totdat de ui glazig is geworden.

3

Nu gaan we de echte magie op gang brengen, want dit gaat geuren en kleuren! Voeg de sojasaus, vissaus, oestersaus, honing en cashewnoten toe en wok dit totdat de cashewnoten mooi gaan glimmen.

4

Zet een pan op het vuur en roerbak de bloemkoolrijst tot deze is zoals je het hebben wil. Wil je liever gewone rijst gebruiken, dan kun je dit ook doen natuurlijk! Ikzelf vind het leuk om alles bij elkaar in een bakje te doen omdat het voor mij een soort comfortfood is, maar in ieder geval is één ding zeker: EET SMAKELIJK!

Ingrediënten

Dit heb je nodig
 300 g Kipfilet
 2 Teentjes knoflook
 3 Bosuitjes
 1 Rode paprika
 1 Ui
 75 g Cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
 1 Eetlepel honing
 2 Eetlepels sojasaus
 1 Eetlepel oestersaus
 1 Eetlepel vissaus
 Kokosolie (of welke olie je ook prettig vind om te koken)

Aanwijzingen

Zo doen we dat
1

Het gerecht is eigenlijk heel erg makkelijk en behoeft dus ook niet zoveel stappen. Verhit wat olie in een wok en bak de in blokjes gesneden kipfilet net zo lang tot deze mooi bruin is geworden.

2

Voeg nu de gesnipperde ui, gesnipperde knoflook, gesneden paprika en gesneden bosui toe. Wok het geheel totdat de ui glazig is geworden.

3

Nu gaan we de echte magie op gang brengen, want dit gaat geuren en kleuren! Voeg de sojasaus, vissaus, oestersaus, honing en cashewnoten toe en wok dit totdat de cashewnoten mooi gaan glimmen.

4

Zet een pan op het vuur en roerbak de bloemkoolrijst tot deze is zoals je het hebben wil. Wil je liever gewone rijst gebruiken, dan kun je dit ook doen natuurlijk! Ikzelf vind het leuk om alles bij elkaar in een bakje te doen omdat het voor mij een soort comfortfood is, maar in ieder geval is één ding zeker: EET SMAKELIJK!

Kip cashew met bloemkoolrijst
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It