Afdrukopties:

Gevouwen omelet gevuld met roerbakgroenten

Voor1 PortieBereiding30 min

Toegegeven, op de foto zie je weinig van de vulling, maar geloof me het is er. Het is een super makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen met daarbij een dosis eiwit van de eitjes. Een gezond gerecht die ik het liefst in de middag eet. Tip trouwens, de ingrediënten voor de vulling in dit recept, kun je prima vervangen voor andere groentes die je nog over hebt. Het is namelijk nogal gek om een handje spinazie te kopen bijvoorbeeld.

Gevouwen omelet gevuld met roerbakgroenten

Dit heb je nodig
 3 Eieren
 0,50 Ui
 1 Teentje knoflook
 50 g Groene asperges
 0,50 Rode paprika
 Handje spinazie
 Peper, zout en Italiaanse kruiden
Zo doen we dat
1

Daar gaan we! Snipper het uitje en knoflook en fruit deze alvast met een klein beetje olie in de pan. Ondertussen kun je de paprika en asperges snijden, die je vervolgens bij de ui in de pan doet. Roerbak dit even op flink hoog vuur met wat Italiaanse kruiden erbij. Tot slot gooi je de spinazie erbij en wanneer deze geslonken is zet je het vuur uit.

Gevulde omelet met roerbakgroenten

2

Breek de eieren in een kommetje, waarbij je van 1 ei het eigeel niet gebruikt. Trouwens, ik zeg wel breek de eieren in een kommetje. Ik bedoel natuurlijk boven een kommetje. Anders krijg ik klachten over eierschillen in het gerecht. Ok, doe nu wat peper, zout en Italiaanse kruiden bij het ei en roer het met een vork even goed los.

3

Gelukt? Top. Pannetje op het vuur en doe het ei in de pan (mag met of zonder olie, wat jij lekker en makkelijk vind). Verdeel de roerbakgroentes over de helft van het ei, waarom de helft? Omdat we hem zo gaan dubbelvouwen natuurlijk. Wanneer de bovenkant van het ei zo goed als gestold is, mag je met een spatel het ei dubbelvouwen. Laat het ei nog even lekker warm worden zodat de groentes ook op temperatuur zijn. Op je bord en eet smakelijk!

Pin It