Eigenlijk zouden we broccoli eten met kip uit de oven met pesto en tomaat, maar ik kwam erachter dat de kip al ver over de datum was dus ik moest improviseren. Dankzij het improviseren is er een lekker recept geboren met lekker veel groenten, namelijk deze frittata met broccoli, mozzarella en pesto.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de broccoli in stukjes en blancheer het. Breek de eitjes en doe het in een kom met de pesto en griekse yoghurt en klop de eitjes los. Roer het geheel even goed door en breng op smaak met peper en zout.
Pak een ovenschaal en doe een klein schepje van het eiermengsel op de bodem. Leg vervolgende de broccoli in de schaal en giet de rest van het eiermengsel eroverheen.
Maak het gerecht af door er plakjes tomaat en mozzarella op te leggen. Zet het gerecht in de oven voor 30 minuten (kan soms iets langer zijn) en eet smakelijk!
Opdieningen 2