CategorieMoeilijkheidGemiddeld

Simpel is soms wel zo lekker. Ikzelf ben een groot fan van simpel met veel smaak en het mag er daarnaast ook wel een beetje zo uitzien alsof je in een restaurant zit te eten. Op de foto ben ik een belangrijk ingrediënt vergeten die ik wel in het recept noem.

Biefstuk Tagliata
Voor2 Porties
Bereiding15 minOventijd30 minTotale tijd45 min
Dit heb je nodig
 2 Biefstuk
 200 g Champignons
 1 Citroen
 Rucola (hoeveelheid, wat je lekker vind)
 20 g Parmezaanse kaas
 2 Teentjes knoflook
 Olijfolie
 Peper, zout, basilicum
 Boter (om biefstuk te bakken)
Zo doen we dat
1

Dit gerecht heeft iets meer stappen dan mijn andere recepten, dus laten we maar beginnen. Verwarm de oven vast voor op 200 graden en pak een kleine ovenschaal. Snijd de champignons 1 keer doormidden (of je laat ze heel, dat mag ook) en verdeel ze netjes in de ovenschaal.

2

Doe een scheutje olijfolie in een bakje. Vervolgens snij je één teentje knoflook lekker fijn en deze doe je bij de olie. Maak het af door nog wat basilicum (gedroogd) en een snuf zout bij de olie te doen. Roer dit goed door en druppel het over de champignons (mag best wel royaal).

3

Zet de champignons nu 30 minuten in de oven. Roer het wel regelmatig even om.

4

Wanneer de champignons ongeveer 15 minuten in de oven zitten gaan we de biefstukjes bakken. Doe een klontje boter in de pan en doe wat peper en zout op de biefstuk. Bak de biefstukje zoals jij dat het lekkerst vind, ik ga meestal voor rare/medium rare. Als je dit af hebt doe je de biefstuk in een stuk aluminiumfolie en laat je ze rusten. Gooi het achtergebleven vocht en boter in de pan niet weg!

5

Met een dunschiller snijd je nu de schil van de citroen af. Kneus de citroenschilletjes tussen je duim en wijsvinger en gooi het in de pan bij het achtergebleven bakvocht. Schil het laatste knoflookteentje, kneus deze met je handpalm of mes en doe het vervolgens in de pan bij de citroenschillen. Laat dit ongeveer 2 tot 3 minuutjes pruttelen op laag vuur.

6

Ok, tijd om het bordje op te maken (hahaha, klinkt zo officieel). Leg een mooi bedje rucola op het bord en druppel wat van het bakvocht (zonder de schillen en knoflook) over de rucola. Verdeel een beetje Parmezaanse kaas over de rucola. Vervolgens pak je de champignons en die laat je een klein beetje uitlekken alvorens je ze naast de rucola legt. Tot slot het belangrijkste, namelijk die mooie biefstukjes die op je liggen te wachten. Snijd deze in dunne plakjes (want tagliata betekend immers "gesneden") en verdeel het over de rucola.

7

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig
 2 Biefstuk
 200 g Champignons
 1 Citroen
 Rucola (hoeveelheid, wat je lekker vind)
 20 g Parmezaanse kaas
 2 Teentjes knoflook
 Olijfolie
 Peper, zout, basilicum
 Boter (om biefstuk te bakken)

Aanwijzingen

Zo doen we dat
1

Dit gerecht heeft iets meer stappen dan mijn andere recepten, dus laten we maar beginnen. Verwarm de oven vast voor op 200 graden en pak een kleine ovenschaal. Snijd de champignons 1 keer doormidden (of je laat ze heel, dat mag ook) en verdeel ze netjes in de ovenschaal.

2

Doe een scheutje olijfolie in een bakje. Vervolgens snij je één teentje knoflook lekker fijn en deze doe je bij de olie. Maak het af door nog wat basilicum (gedroogd) en een snuf zout bij de olie te doen. Roer dit goed door en druppel het over de champignons (mag best wel royaal).

3

Zet de champignons nu 30 minuten in de oven. Roer het wel regelmatig even om.

4

Wanneer de champignons ongeveer 15 minuten in de oven zitten gaan we de biefstukjes bakken. Doe een klontje boter in de pan en doe wat peper en zout op de biefstuk. Bak de biefstukje zoals jij dat het lekkerst vind, ik ga meestal voor rare/medium rare. Als je dit af hebt doe je de biefstuk in een stuk aluminiumfolie en laat je ze rusten. Gooi het achtergebleven vocht en boter in de pan niet weg!

5

Met een dunschiller snijd je nu de schil van de citroen af. Kneus de citroenschilletjes tussen je duim en wijsvinger en gooi het in de pan bij het achtergebleven bakvocht. Schil het laatste knoflookteentje, kneus deze met je handpalm of mes en doe het vervolgens in de pan bij de citroenschillen. Laat dit ongeveer 2 tot 3 minuutjes pruttelen op laag vuur.

6

Ok, tijd om het bordje op te maken (hahaha, klinkt zo officieel). Leg een mooi bedje rucola op het bord en druppel wat van het bakvocht (zonder de schillen en knoflook) over de rucola. Verdeel een beetje Parmezaanse kaas over de rucola. Vervolgens pak je de champignons en die laat je een klein beetje uitlekken alvorens je ze naast de rucola legt. Tot slot het belangrijkste, namelijk die mooie biefstukjes die op je liggen te wachten. Snijd deze in dunne plakjes (want tagliata betekend immers "gesneden") en verdeel het over de rucola.

7

Eet smakelijk!

Biefstuk tagliata met rucola en knoflookchampignons
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It