We beginnen op een spannend punt te komen in deze reeks, want we hebben al geconcludeerd dat je gele broccoli nog prima kunt eten en dat niet alles wat over de datum is, ook maar meteen in de prullenbak moet. Dit keer wil ik het met jullie hebben over de manier om deze voedingsmiddelen ook nog smakelijk te gebruiken, namelijk met troepsoep. Troepsoep? Jazeker, troepsoep hahaha. Troepsoep is een soep die ik vaak in het weekend maak en deze soep is elke keer anders met elke keer dezelfde leuke bijwerking, namelijk geen oude (aangebroken) groentes meer in de koelkast en het is ook nog eens super gezond!

De basis van troepsoep

De basis van een lekker troepsoepje is voor mij altijd hetzelfde, nou ja soort van hetzelfde. Ik begin altijd met het fruiten van een uitje met wat knoflook. Soms heb ik nog wat gember over en die doe ik er ook door. Ik hou ervan om in het begin al een duidelijke smaak richting af te geven. Dit doe ik door bijvoorbeeld masala kruiden te gebruiken en dit mee te bakken of een heerlijke 5-spices mix.

Kan alles wel zomaar in die soep?

Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik het afmaak met de staafmixer, dus van mij mag alles. Ik gooi broccoli met stronk en al erin, paprika met schil, wortels ook. Snijd alles in kleine stukjes en gooi het in de pan bij de rest. Bak het even mee en blus het vervolgens af met bouillon (of water met een bouillonblokje naar keuze). Laat de boel lekker een tijdje tegen de kook aan hangen -ik ben zelf niet zo’n fan van soep laten koken, weet ook niet waarom- en haal aan het eind de staafmixer door het pannetje.

Een extraatje

Wil je een extra bite door de soep? Bak dan wat spekjes uit en gooi dat in de soep. Nog lekkerder wordt het als je deze spekjes uitbakt met wat sali erbij. Ook kun je overgebleven kip of worst opbakken en erin gooien. Maak van de troepsoep niks moeilijk, maar vooral lekker. Doe er je voordeel mee en voorkom het weggooien van goed eten.

Auteur

Schrijf een reactie

Pin It