Recepten voor een goeie dressing kun je nooit genoeg hebben en aangezien ik in de afgelopen twee weken 3 op de site heb geplaatst, vind ik het tijd voor een opsommingsartikeltje. Tja, je doet dik of je doet het niet. Het toeval wil ook nog eens dat het alle drie dressings zijn op basis van yoghurt en daar ben ik ontzettend fan van. Geen caloriebommen maar wel vol smaak en heerlijk fris.

Yoghurt basilicum dressing

Yoghurt Basilicum DressingDeze dressing heb ik gebruikt bij mijn salade met rundertartaar. Yoghurt combineert op de één of andere manier gewoon perfect met basilicum, het kruid dat al gauw een Italiaanse twist aan alles geeft wat het aanraakt. Zeker een aanrader dus en de smaak is erg universeel in te zetten. Deze dressing kun je namelijk ook perfect inzetten als dipje voor bij je paprika, komkommer en wortel.

 

 

Frisse yoghurt sweet chili dressing

Yoghurt sweet chili dressingMensen vinden het vaak wat spannend om een fris ingrediënt te combineren met iets waarvan de naam aan pittig doet denken. Maar wanneer je sweet chili gebruikt in combinatie met yoghurt, dan heb je magie in handen. Het draait namelijk vooral om het woordje ‘sweet‘, dat is zo lekker met iets fris! Deze dressing kun je perfect gebruiken bij een salade met bijvoorbeeld garnalen, maar ook in combinatie met mais en verschillende soorten bonen werkt deze dressing perfect.

 

 

 

Yoghurt dille en knoflook dressing

Yoghurt dille knoflook dressingDeze dressing heb ik als laatst op de site gezet omdat ik de salade nog niet had gemaakt waarbij deze dressing perfect werkt. Namelijk de salade met warmgerookte zalm. Dille werkt namelijk perfect bij fis, dus elke salade met vis kun je vergezellen van deze dressing, maar je kunt het ook gewoon gebruiken bij koude vis als gerookte makreel en dan lekker op een pita broodje. Wanneer je dille combineert met yoghurt en knoflook, krijg je een dressing die vol van smaak is met een heerlijke hartige smaak. Zeker het proberen waard en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 

 

Deze drie dressings moet je echt eens proberen en wanneer je dat doet, heb je gelijk een bonus. Namelijk drie momenten om een heerlijke salade te eten!

Auteur

Schrijf een reactie

Pin It