Voordat ik met een goed gevoel kan beginnen aan een eigen website waar ik ga pochen met mijn resultaten en ga huilen om de stapjes terug, moet ik eerst maar eens wat vertellen over mijn reis tot nu toe. Waar kom ik vandaan qua gezondheid, wat heb ik gedaan, hoe sta ik er nu voor en waar wil ik naartoe.

Waar begon het nou eigenlijk

Op de foto hierboven heb ik 2 uitersten gebruikt om aan te tonen waar het begon en wat ik heb bereikt. De linker foto is één van de foto’s die onderdeel was van een soort van keerpunt. Nou ja, één van de keerpunten. Want als er iets is waar ik veel last van heb, is het een rubberen ruggengraat. Tijdens mijn reis heb ik al vele stappen terug gezet, waarbij ik weer lekker teleurgesteld kon zijn in mezelf.

Nog een foto om het wat kracht bij te zetten. Dit was in april 2016 en hier woog ik -ik heb gespiekt in mijn appje- 157 kilo… Mijn all-time-low kan ik wel stellen. Maar genoeg nou met het gezeur en gehuil, want het eerste keerpunt was daar.

Dus, wat had ik op dat moment? Een te gekke baan bij een bedrijf met heel veel sportieve mensen die je motiveren en helpen je te focussen. Ook had ik het eerder genoemde keerpunt bereikt, wat ook belangrijk was, want als je zelf niet wil dan lukt het niet. En tot slot had ik de onvoorwaardelijke steun van mijn vrouw Danielle!

Waar sta ik nu?

In de eerste plaats ben ik een stuk gelukkiger met mezelf en voel ik me fitter dan toen ik nog 157 kilo woog. Ik schommel nu alweer een tijdje in gewicht (+- 3 kilo) en nee, ik jojo niet extreem terug. Dit is voornamelijk te danken aan het letten op mijn eten maar net niet genoeg en het minder sporten.

Barry Meijer

Deze foto samen met Quinn is er eentje voor in de boeken, nou ja mijn boeken dan. Het is namelijk een foto waarop ik gelukkig ben, me lekker voel met wie ik ben en trots op wat ik heb bereikt. Ondanks dat ik er nog niet ben, ook niet op die foto.

Mijn overwinningen tot nu toe:

  • Meerdere obstacle runs voltooid (verschillende afstanden: 7, 12, 13km)
  • Weer kleren kunnen kopen in normale winkels (vandaar dat blousje)
  • Meedoen met sportieve activiteiten zonder er tegenop te zien
  • Mijn voeten weer kunnen zien als ik sta
  • In de zomer niet nat zijn van het zweet na het zetten van 1 stap

What’s next!?

Ik heb ondertussen al teveel ervaring opgedaan om hier te zeggen: “Ik wil mijn streefgewicht halen en mijn sixpac rocken op het strand.” Dat is namelijk een erg leeg doel (vind ik). Mijn doel is gezond en fit worden. Dat wil zeggen een gezonde relatie opbouwen met eten, waarbij ik kan eten wat ik lekker vind, maar niet per se in de samenstellingen en hoeveelheden die mijn lichaam zou willen, oftewel gezonde keuzes maken. Dat betekend ook dat ik actief kan doen op een gezond basisniveau. En ik weet dat ik het wederom met vallen en opstaan zal doen, maar het mooie daarvan is dat ik het nu zo puur mogelijk met jullie allemaal zal delen op mijn blog.

Auteur

2 Reacties

  1. Mooi Barry dat je blijvend stappen maakt met dit resultaat! Ik ben trots op je. Knap dat je doorzet en je doel zo duidelijk voor ogen hebt. Dat kan andere en mij ook motiveren! TOPPER!

Schrijf een reactie

Pin It