Oud brood toast met gepofte knoflook en tomaatMet het oog op minder voedselverspilling wil ik jullie dit makkelijke maar vooral heerlijke recept -voor zover je het een recept kunt noemen- niet onthouden. Je hebt maar weinig nodig om iets heel lekkers te maken, namelijk wat oud brood, een paar teentjes knoflook, een tomaatje en (hoeft niet) geraspte kaas.
Yoghurt kerrie dressingEven weer een simpele maar super lekkere yoghurt dressing voor in de collectie. Deze dressing is met kerrie en knoflook, maar dankzij de yoghurt erg fris en lekker.
Yoghurt dille en knoflook dressingVoor elke salade een andere dressing en wanneer ik dan een lekkere dressing ontdek, wil ik die delen met jullie. Deze keer had ik een dressing nodig voor een salade met daarin warmgerookte zalm. Dille is altijd lekker bij vis, net als knoflook. Vervolgens als basis iets fris en bam! De frisse yoghurt, dille en knoflook dressing is geboren.
Frittata met broccoli, mozzarella en pestoEigenlijk zouden we broccoli eten met kip uit de oven met pesto en tomaat, maar ik kwam erachter dat de kip al ver over de datum was dus ik moest improviseren. Dankzij het improviseren is er een lekker recept geboren met lekker veel groenten, namelijk deze frittata met broccoli, mozzarella en pesto.
Frisse yoghurt sweet chili dressingIk experimenteer graag met verschillende soorten dressings. Aangezien ik graag varieer met wat ik in een salade doe, wil ik minstens zo vaak variëren met een dressing. Hierbij dus het recept voor een heerlijke frisse sweet chili dressing. Geniet ervan.
Pastasaus van tomaten zonder pakjesIn mijn strijd tegen het koken uit pakjes en zakjes probeer ik steeds meer recepten om te zetten naar een eigen variant zonder toevoegingen. Deze keer is dat een 'basis' pastasaus, gemaakt van verse producten die ik zelf lekker vind in een basis pastasaus. Ik gebruik deze saus voor veel verschillende gerechten, waarbij je moet denken aan macaroni, pasta's met rode saus en natuurlijk een heerlijke zucchini parmigiana. Je kan deze saus aanpassen naar je eigen wensen. Worteltje erbij? Dat kan! Liever wat aubergine erdoor? Ja hoor, ga je gang. Dit is de basis en jij kan er een extra groot feest van maken!
Gevouwen omelet gevuld met roerbakgroentenToegegeven, op de foto zie je weinig van de vulling, maar geloof me het is er. Het is een super makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen met daarbij een dosis eiwit van de eitjes. Een gezond gerecht die ik het liefst in de middag eet. Tip trouwens, de ingrediënten voor de vulling in dit recept, kun je prima vervangen voor andere groentes die je nog over hebt. Het is namelijk nogal gek om een handje spinazie te kopen bijvoorbeeld.
Wrap met roerei en roomkaasOch och och, daar ben ik weer met mijn wrapje. Wrapje hier, wrapje daar. Maar ze zijn ook zo ontzettend makkelijk en veelzijdig! Dus daarom nog een lekker wrap-recept. Geniet ervan!
Pesto alla GenoveseIk probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat ik uit pakjes of potjes kook. Hiermee bedoel ik voornamelijk sausjes, dipjes, gerechtpakketjes, etc. Pesto is hier een mooi voorbeeld van, want wat is nou lekkerder dan pesto zelf maken. Ik ben van mening dat geen enkel potje pesto het haalt qua smaak tegenover zelfgemaakte verse pesto!
1 2
Pin It