Kip cashew met bloemkoolrijstIk ben gek op de buitenlandse keuken, dat mag geen geheim zijn. Sterker nog, het maakt me eigenlijk niet uit, uit welk land het gerecht komt, als het maar lekker is. Kip cashew is zo'n gerecht, die ik vooral heel mooi, lekker en fijn vind omdat je het op zoveel verschillende manieren klaar kan maken. Vandaar hier mijn variant, waarbij ik een klein beetje afwijk door bijvoorbeeld honing te gebruiken in plaats van palm of rietsuiker. Door bloemkoolrijst te gebruiken maak je er een lekker licht gerecht van maar krijg je een grote hoeveelheid groente binnen! Lekker makkelijk. Maar natuurlijk mag je ook rijst serveren bij de kip cashew.
Pasta pesto met kip en gepofte tomaatjesPasta is één van mijn favoriete gerechten. Je kan er zo ontzettend veel mee en eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken spreekt mij aan. Daarnaast heb je de vrijheid het zo gezond en ongezond te maken als je zelf wilt.
Warm pittige paddenstoelensoep met Japanse twistSoep is awesome! Je krijgt op een makkelijke manier veel groente binnen, het is makkelijk te maken en als je even niet lekker in je vel zit kan soep je weer op de been helpen. Ik ben een groot fan van troepsoep (soep maken met groentes die nog over zijn) en deze is daar uit voort gekomen. Dit keer heb ik de paddenstoelen apart gekocht voor het recept. PS. dit is een mooi voorbeeld waar ik beter moet leren presenteren, want de soep ziet er een beetje saai uit.
Pesto alla GenoveseIk probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat ik uit pakjes of potjes kook. Hiermee bedoel ik voornamelijk sausjes, dipjes, gerechtpakketjes, etc. Pesto is hier een mooi voorbeeld van, want wat is nou lekkerder dan pesto zelf maken. Ik ben van mening dat geen enkel potje pesto het haalt qua smaak tegenover zelfgemaakte verse pesto!
Net niet Vitello Tonnato saladeDe titel zegt het al, een net niet vitello tonnato salade. Waarom net niet? Omdat ik geen dressing maak van de tonijn en ik gebruik geen fricandeau en nog veel meer dingen die ik niet doe wat bij een vitello tonnato wel zo hoort. Maar de inspiratie komt er wel vandaan.
Biefstuk tagliata met rucola en knoflookchampignonsSimpel is soms wel zo lekker. Ikzelf ben een groot fan van simpel met veel smaak en het mag er daarnaast ook wel een beetje zo uitzien alsof je in een restaurant zit te eten. Op de foto ben ik een belangrijk ingrediënt vergeten die ik wel in het recept noem.
Roerbakgerecht met kip, asperges en paddenstoelenIk ben gek op roerbakken, vooral omdat het zo lekker makkelijk is in één pan met als resultaat een heerlijk bordje eten met veel smaak. Vandaar dit roerbakgerecht met kip, groene asperges, paddenstoelen en meer.
Rijstwafels met avocado spreadAvocado is nou niet bepaald mijn lievelingseten als het op puur en uit het vuistje neerkomt. Maar wanneer je het in een gerecht gebruikt of in een lekker dip/spread, dan ben ik van de partij! Vandaar dit recept voor een lekkere avocado spread op een rijstwafel. Hoeft trouwens geen rijstwafel te zijn hoor, mag net zo goed een broodje, toast of cracker zijn.
Wrap met mango en kipfiletWraps, wraps en wraps. Ik ben echt gek op wraps en dat is met name omdat je een wrap kunt vullen met wat je maar lekker vind en daarmee heb je een makkelijke maar vooral lekkere lunch!
1 2 3
Pin It