Hier stond je dan vanavond, het was wel spannend, maar toch ook fijn… Met veel ups-and-downs ben ik in de afgelopen 2,5 tot 3 jaar gekomen waar ik nu ben. Maanden waarbij ik strikt een dieet ging volgen om vervolgens met het tegenovergestelde van strikt, mijn huig weer helemaal vol te duwen. Die periode’s vlak voor een obstacle run dat ik netjes aan mijn hardloopschema begon, om vervolgens wekenlang niks te doen want winter, koud en bankhangen… Maar ik ben er. Nou ja, nog niet 100%. Mijn initiële doel was om af te vallen richting een gezond gewicht en dat is nu bizar genoeg in zicht, maar…

Het is niet meer genoeg

Gek he? Het is niet meer genoeg. Ik vind het zelf ook elke keer weer gek om die zin uit te spreken, te lezen of te schrijven. Maar het is niet meer genoeg. Niet omdat ik het niet meer wil, maar het simpelweg ‘afvallen‘ naar een gezond gewicht voelt niet als mijn einddoel. Ik zal uitleggen waar dit vandaan komt. ‘Sportief zijn‘, laat staan ‘echt fit zijn‘ is niet iets wat binnen mijn mogelijkheden lag toen ik aan het avontuur van gezonder worden begon. Begrijp me niet verkeerd, ik wilde het wel! Maar ik heb ooit een artikel geschreven over realistische doelen stellen en toen ik mijn eerste echte grote doel (met subdoelen) bepaalde, was het worden van een sportman, zo iemand die dagelijks sport voor de lol, niet iets wat ik als realistisch achtte. En dus ging ik voor hetgeen wat mijns inziens bereikt kon worden met gezondere keuzes maken en ietsje meer bewegen.

En door!

Dit alles heeft een basis gelegd. Een basis waarmee ik kan sporten en een basis waarmee ik verder aan mijzelf kan werken. De volgende stap was dan ook om het sporten naar een serieuzer niveau te tillen en om dat te doen ben ik begonnen met CrossFit en man, wat kom je jezelf dan tegen. Hahaha, je bent nooit zo fit als dat je zelf denkt blijkt maar weer. Maar over CrossFit zal ik verder schrijven wanneer ik denk dat het ook een toegevoegde waarde heeft (nadat ik het wat langer heb gedaan).

garage-gym

Op de foto hierboven zie je mijn garage. De garage heb ik flink opgeruimd en ingericht om een aantal oefeningen te doen thuis, zodat ik beter kan worden qua techniek en daarnaast extra cardio kan doen d.m.v. de bokszak. Sport heeft dus een meer prominente rol in mijn leven gekregen.

Mijn nieuwe doel is…

Ja, je hebt gelijk, het is tijd om mijn nieuwe doel dan ook echt te gaan delen. Ik vind het nog steeds een beetje gek om uit te spreken of eigenlijk om op te schrijven hier. Vooral omdat het altijd zo onrealistisch voelde. Maar ik ga fit worden, een sporter, een sportman oftewel ik ga worden wat ik nooit voor mogelijk achtte! Uiteraard zal verder afvallen een bijkomend voordeel zijn, maar het doel is dat zoveel mogelijk te doen door mijn vetpercentage te verlagen middels sport en een goed voedingsschema.

Hoe ik dit allemaal ga bijhouden op mijn blog en op welke manier ik het deel, dat moet ik nog even bedenken. Wel ga ik uiteraard gebruik maken van dit platform om de druk erop te houden en mij in de ups en downs te verantwoorden voor mijn keuzes.

Auteur

Schrijf een reactie

Pin It